De inschrijving om auditie te  doen voor Time is gesloten.

In de afgelopen weken zijn er veel inschrijvingen binnengekomen. De kwaliteit van de artiesten is hoog en dat heeft de jury positief verrast.

Tussen professionals en semi-professionals zijn er ook inschrijvingen van artiesten die nog geen ervaring hebben met grote projecten.  Onder deze artiesten zit ook enorm veel talent. Het is overduidelijk dat er in Nederland nog steeds veel talent rondloopt een podium verdienen.

het wordt een zware opgave voor de jury om de juiste mensen te selecteren. Want naast dat ze de liedjes uit de show zingen moeten de stemmen mooi en in harmonie bij elkaar komen. Het is een uitdaging voor de artiesten om hun eigen solo’s in te studeren. Ook vragen we van de solisten dat ze in het achtergrondkoor van hun collega’s meedoen. Een absolute uitdaging.

Op 2 februari zijn de officiële theater audities, hier wordt een selectie aan solisten voor uitgenodigd om met het orkest op te treden met één van de liedjes uit de show Time. Zo kunnen we zien wie er sterk genoeg in zijn schoenen staat om zich staande te houden onder het geweld van een 50 man sterk orkest. Uiteindelijk eindigen we met 5 geweldige zangers en zangeressen die het komende theaterseizoen met ons meegaan op tournee.

Bij het uitzoeken van stemmen en het samen stelllen van de nodige achtergrondkoortjes hebben we de hulp gezocht van twee professionals die het vak als geen ander beheersen. Karin Bloemen bekend als zangeres, theatermaker en cabaretier en Setske Mostaert die al jaren werkt als zangdocent en -coach van verschillende Nederlandse sterren vormen het team dat intensief met de gekozen solisten aan het werk gaan.