Fanfare Korps Nationale Reserve speelt Time

De Fanfare Korps Nationale Reserve gaat het theater in met de tijdloze muziek show Time. Het orkest heeft via audities 4 artiesten gekozen die de show een gezicht geven. De solisten zijn Nils Krake (oa bekend van boyband Men2B), Muriel Blijd (oa bekend van All Together Now), Eva van der Kraan (oa bekend als leadzangeres van Radio Confetti) en Robin Visser (oa bekend van Crazy Piano’s). Zij vormen het solisten team. Samen met het orkest duiken zij in de internationale pophits en volgen ze de ‘timeline of hits’.

De muziektheatershow speelt opvallende hits van de afgelopen 8 decennia. Het podium vult zich met ruim 50 musici en 4 solisten die popsongs brengen die voor iedereen herkenbaar zijn. Het programma gaat langs hedendaagse songs, langs disco en rock, Nederlandstalig tot symfonische popmuziek. Dwars door de tijdlijn heen herken je sterren uit binnen- en buitenland die een onvergetelijke hit achterlieten.

De show is de uitgelezen kans voor de muziekliefhebber om een avond te worden ondergedompeld in de energie van een groot live orkest. De solisten zijn gekozen via een serie audities waar ze één voor één hun collega’s hebben uitgeschakeld. Het orkest en de artiesten smelten samen tot een muzikaal hoogtepunt en zijn de garantie voor een fantastische avond.

Hits van 1940 tot vandaag

Bij het samenstellen van het programma is gekozen voor een lange muzikale periode waarbij naar bijzondere hits is gezocht die na het horen ervan niet meer uit je hoofd gaan. Songs die een enorme indruk hebben gemaakt op de muziekgeschiedenis of juist verbonden zijn aan een gevoel. Een nummer als Biscaya van James Last (1981) is voor altijd verbonden aan warme zomeravonden. Een hit als 7-Rings van Ariana Grande (2019) is een hint naar de musical ‘The Sound of Music’.
Maar Time is géén musical.

De show neemt je mee langs allerlei tijdloze hits uit verschillende jaren. Of het nu gaat om de Andrew Sisters of om OG3NE. In 1960 vonden ze de zanger Elvis Presley heel frivool, zelfs tot het beschamende af. Maar Elvis sprak jongeren aan en scoorde hit na hit. Allerlei stijlen en jaartallen komen aan bod. Voor de show zijn er geweldige arrangementen geschreven die lekker modern zijn uitgewerkt en de show tot één geheel maken. Dit maakt dat Time een muziekshow is voor alle leeftijden en de artiesten op fenomenale wijze door het orkest worden begeleid. Dat het orkest meer doet dan ceremoniële taken laat de FKNR in Time dan ook zeker horen.

Fanfare Korps Nationale Reserve – FKNR

De Fanfare Korps Nationale Reserve is een van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht. De musici hebben naast de functie van militair muzikant ook vaak andere functies. Hierdoor is het mogelijk het beste van twee werelden te combineren.

 Het orkest bestaat uit ruim 50 musici met een gedegen muzikale opleiding. De FKNR ondersteund met militaire muziek de ceremoniële gebeurtenissen voor het Ministerie van Defensie, treedt op bij staatsaangelegenheden en in het bijzonder bij activiteiten van het Korps Nationale Reserve. De Fanfare Korps Nationale Reserve werd in 1986 opgericht. De thuisbasis van het orkest is de Bernhardkazerne in Amersfoort. Sinds 2018 staat het orkest onder leiding van dirigent Alfred Willering.

De solisten zijn gekozen via audities

Om de ideale kandidaten te zoeken die kunnen samenwerken met een groot orkest zijn er in januari audities uitgeschreven. Meer dan 70 (semi) professionele artiesten vonden het een uitdaging om mee te doen en schreven zich in voor de audities. Er werd een keuze gemaakt via een uitgebreide voorselectie door klein kunstartieste en zangeres Karin Bloemen samen met zangdocente en artiesten coach Setske Mostaert en door muzikaal leider en dirigent van de FKNR Alfred Willering. Hierna bleven 14 zangeressen en zangers over die met elkaar de strijd aangingen voor een plek in de shows. De 4 solisten die zijn gekozen om de shows een gezicht te geven worden gecoacht door Karin Bloemen en Setske Mostaert die beiden zeer ervaren theatermakers en artiesten coaches zijn die het optreden in het theater als geen ander kennen.