Nils Krake

Al sinds 2004 werkt Nils Krake als free-lance zanger voor verschillende projecten. Stijlen als pop soul en jazz spreken Nils aan en klinken terug in zijn eigen optredens. Zo was hij een van de gezichten bij de boyband Men2B. Als backing-vocalist stond Nils op het podium bij artiesten als Do, Tino Martin en Alain Clark.  Ook is Nils in de theatertour ‘Zingen met Hollands Mooiste als leadzanger te zien. Voor het orkest van de Koninklijke Luchtmacht was Nils actief als leadzanger bij de productie ’Summer in the Air’.

Tijdens de blind auditions van The Voice of Holland in 2016 wist hij drie van de vier coaches te inspireren en hun stoelen om te draaien.  In datzelfde jaar heeft Nils een aantal eigen nummers uitgebracht die de stijl van vandaag uitstralen met een fijne akoestische sound ondersteund door Nils zijn prettige, flexibele en vooral warme stem.

Nils Krake ontdekte wat later dan de meeste artiesten zijn muzikaliteit. Binnen het gezin deed niemand iets met muziek waardoor hij er ook niet mee in aanraking kwam in zijn jeugd. Maar op zijn 19e kwam hij erachter dat hij kon zingen en toen gingen ook alle remmen los.

Nils volgde een opleiding bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten bij de Popacademie met als hoofdrichting zang en behaalde daar zijn HBO diploma.