Bastiaan Sparnaay

Bastiaan Sparnaay is een professionele zanger (tenor). Hij was te zien in de musical West Side Story in de rol van Tony (2013). Ook in Nederlands meest succesvolle musical Soldaat van Oranje en in de musical Kiss of the Spider Women had Bastiaan een rol, in deze laatste naast acteurs René van Kooten en Alex Klaassen. Hij zong backing bij o.a. de Helmut Lotti Comeback Tour en moest hij zijn stem tot het uiterste gebruiken in Jesus Christ Superstar in Concert als ode aan de originele Lloyd Webber rockmusical.

Bastiaan is van nature een creatief persoon. Al van jonge leeftijd wilde hij zingen en bedacht allerlei dansjes met zijn zusje. De vrijheid van dansen vond hij zo leuk dat hij danslessen ging volgen. Hij was vaak te vinden bij optredens van zijn vaders band. Dit was de bron van Bastiaans muzikaliteit. Omdat hij alle facetten leuk vond volgde Bastiaan al jong  musical- en zanglessen.

Om zich verder te specialiseren schreef Bastiaan zich in voor de voorbereidende cursus voor musical vakopleidingen bij de MuscicAllFactory in Tilburg.

Binnen een jaar mocht hij na strenge audities de vooropleiding van het conservatorium Fontys in Tilburg volgen. Hij haalde zijn Havo-diploma waarna hij later werd aangenomen op de vakopleiding Muziektheater bij de Fontys hoge school. Hij behaalde in 2013 zijn diploma.

Bastiaan is tegenwoordig vaker te zien als zanger bij grote (harmonie) orkesten maar ook bij andere vocal groups. Naast zijn werk als artiest wil hij het muziekvak ook graag overbrengen op de volgende generatie en werkt hij als docent muziek op het Goois Lyceum in Bussum.